Noormarkun Tennisseura

Noormarkun Tennisseura | NOTS – Kilpatennistä, harrastamista, kuntoilua ja valmennusta

Noormarkun Tennisseura

Liity mukavaan seuraan ja tule pelaamaan tennistä kavereiden kanssa laadukkaille massakentille. Tennis sopii kaiken ikäisille ja tasoisille ihmisille. Tervetuloa mukaan toimintaan!

22.6.2010   NoTS – T-61  2-2
Kuten viime kausikin, niin tämä kausi päätettiin aloittaa myös kohtaamalla sarjan ennakkosuosikin. Muutos viime kauteen verrattuna sellainen, että Markon syksyllä saama paha selkävamma pakotti hänen jättämään kisapelit väliin tältä kesältä. Harmin paikka loisteliaan viime kauden jälkeen! No, ei vaivauduta epätoivoon, Simeon on varmasti hyvä korvaaja, viime kaudelta monia hyviä pelejä kakkosjoukkueessamme ja kevään hyvät otteet lupailevat hyvää. Noh, tulihan ne Vaasan pojat sieltä viimein ja päästiin aloittamaan kausi. Ykkösten pelissä Tuukan vastustaja oli A-luokan Atte Virolainen, jota varmempaa lyöjää ei ihan heti löydy. Hyviä palloralleja syntyi monia ja Tuukka vastasi haasteeseen yllättävän hyvin. Geimit ja tärkeät pisteet jäivät tulematta ja tappion karvas kalkki nieltäväksi lukemin 2-6,1-6. Vaasalaisilta kuitenkin tunnustusta, että ”ei kuulemma tullut niin helpolla, kuin ajattelivat”. Olivatkohan hiukan takki auki lähteneet matkaan… Kakkosten pelissä Simppa kohtasi B-luokassa majailleen Sulevi Aholan ja Simppa heti ekassa kolmosdivaripelissään pisti kovaa meriittiä pöytään. Nuorelta koltiaiselta erittäin fiksu ja viileä esitys ja ottelu kotiin nopeasti luvuin 6-1,6-1. Peli näin tasan tässä kohtaa, mikä selvästi sai Vaasalaiset hämilleen.. Kolmosten pelissä kohtasivat sitten Samuel ja C-luokan Seppo Itänen. Seppo selvästi luotti varmaan peliin vastustajan virheitä odottaen ja tällä kertaa alkoi näyttää siltä, että väärä taktiikka väärää vastustajaa vastaan. Ensimmäinen erä Samuelille nopeasti 6-0. Toiseen erään Sepon piti miettiä keinoja, joilla estää vääjäämättömästi edessä oleva tappio – ja keksikin. Keino löytyi Noormarkun ilta-auringosta, lyönnit alkoivat olla korkeita kohopalloja suoraan aurinkoon ja se sekoitti Samuelin pasmat täysin. Erä olikin yhtäkkiä 3-0 Itäselle. Siinä kohtaa Samuel pisti vielä yhden turboruuvin lisää ja ei jäänyt pallottelemaan ja pystyikin kääntämään erän vielä 6-4 kotiin vieden NoTsin yllättäen 2-1 johtoon. Tasuri siis ennakkosuosikkia vastaan jo varma! Nelurissa olikin enää pelkästään voitettavaa. Neluri lähtikin erinomaisesti käytiin Samuelin ja Tuukan viedessä ensimmäisen erän 6-3. Toiseen erään tuli Vaasalaiset sisuuntuneina ja pelasivat niin, että Virolaiselle tulisi mahdollisimman paljon palloa. Se toimikin ja Vaasalaisille toinen erä. Kolmas erä oli sitten todella tiukkaa vääntöä ja kupletin juoni oli lähinnä, miten saataisiin Virolainen kuriin. Mahdollisuudet siihen oli mutta tällä kertaa niihin ei pystytty tarttumaan vaan tiukka viimeinen erä Vaasalaisille 6-4. Tämä tarkoitti ottelun päättyvän tasalukemiin 2-2, joka meidän kannaltamme on hyvä tulos. Vaan jäipä tässä samalla hiukan karvas maku, kun jopa voitto oli niin lähellä! Nälkää nyt kyllä riittää tuleviin peleihin..

Tuukka Järvenpää NoTS – Atte Virolainen T-61  2-6, 1-6

Simeon Hannonen NoTS – Sulevi Ahola T-61  6-1, 6-1

Samuel Hannonen NoTS – Seppo Itänen T-61 6-0, 6-4

Tuukka Järvenpää/Samuel Hannonen NoTS – Atte Virolainen/Sulevi Ahola T-61  6-3, 3-6, 4-6

 

1.7.2010  NoTS – KaTe  1-3

 

Seuraavana NoTSin nykykuntoa tuli testaamaan Kangasalan porukka. Ei ollut kunto vastaava mitä Vaasalaisia vastaan. Tuukka sai vastaansa kokeneen A-luokan Heikki Siirtosen, joka tiesi, miten näitä pelejä pelataan ja miten ne voitetaan. Tylysti meni ottelu 1-6, 0-6 Siirtoselle, jonka lyöntivarmuus oli kieltämättä ihailtavaa luokkaa. Kakkosten pelissä Simpan vastustaja oli B-luokan Pekka Ylänen. Ensimmäinen erä oli tiukka mutta päätyi lukemin 4-6 Yläselle. Hiukan oli ehkä yliyrittämistä Simpalta tässä pelissä enemmän, kun verrataan edelliseen peliin Vaasaa vastaan. Toinen erä oli myös tiukka, vaikka pelit olivatkin Yläselle selvemmin 2-6. Niin paljon oli Simppa kuitenkin juoksuttanut, että toisen erän lopussa Yläsellä alkoi paikat kramppailla. Peliä kun hiukan olisi saanut pitkitettyä… Sitten kolmosten peli olikin jo pakko voittaa, jos meinattiin tästä pisteitä kerätä. Samuel sai tasaisesta Kangasalan joukkueesta vastaansa myös B-luokan Tony Laineen. Ensimmäinen erä oli molemmilta hermostunutta peliä, joka eteni aina tie-breakiin asti, joka sitten meni Laineelle. Toiseen erään tuli sisuuntunut Samppa ja lisäsi selvästi tempoa, joka toimikin erinomaisesti toisen erän tullessa puhtaasti 6-0 kotiin. Kolmsannessa erässä Laine teki parhaansa mutta ei pystynyt enää Sampan agressiiviseen peliin vastaamaan ja kolmas erä Sampalle 6-2. Näin, toivo tasapelistä vielä kyti nelurissa. Tällä kertaa päädyttiin, että Hannosen veljekset hoitaa tämän pelin ja hienosti aloittivatkin vieden ensimmäisen erän 6-3. Kangasalalla nelurissa Siirtonen ja Laine. Ylänen jättäytyi kramppeihin vedoten nelurista pois. Toinen erä oli äärimmäisen tiukka mutta ratkaisupalloissa Siirtosen kylmäpäisyys siirsi ratkaisun kolmanteen erään. Toinen erä Kangasalalle 5-7. Kolmannessa erässä NoTS puski päälle mutta Kangasalan pojat palauttivat lähes kaiken mahdollisen ja mahdottoman ja niin vain tappion karvasta kalkkia nieltiin. Kolmas erä Kangasalalle 2-6. Koko ottelu näin siis Kangasalalle 3-1. Harmilliset jälkitunnelmat, Vaasalaisia vastaan voitto erittäin hilkulla ja nyt täpärä tappio. Noh, tästä nuori joukkueemme saa arvokasta kokemusta!

Tuukka Järvenpää NoTS – Heikki Siirtonen KaTe 1-6, 0-6

Simeon Hannonen NoTS – Pekka Ylänen KaTe 4-6, 2-6

Samuel Hannonen NoTS – Tony Laine KaTe 6-7, 6-0, 6-2

Simeon Hannonen/Samuel Hannonen NoTS – Heikki Siirtonen/Tony Laine KaTe 6-3, 5-7, 2-6

4.7.2010   RuT4 – NoTS   2-2

 

Seuraavana matkasimme Raisioon, tavoitteena pistetilin kartuttaminen tasaisessa lohkossamme. Raisio oli vahvistunut viime kaudesta ja ykkösenä heillä A-luokan Aleksi Heikkilä. Tuukka ei vaan nöyristellyt kovaa vastustaan yhtään ja piti hyvällä varmuudella syöttönsä. Pahaan kohtaan vaan tuli se ensimmäinen syötönmenetys eli vastusjan johtaessa 5-4.. Eli ensimmäinen erä Heikkilälle 6-4 mutta hienoa peliä Tuukalta! Toisessa erässä Heikkilä sai vaihteen päälle ja ensimmäisen erän menetys ehkä toi tiettyä uskonpuutetta Tuukalle. Toinen erä Heikkilälle selvästi 6-1. Kakkosten pelissä Simppa sai vastaansa B-luokan Samu Vuorelan. Vuorela on tunnettu pänteeräyksistään ja kovasta pelityylistään. Simppa palautteli kuitenkin hienosti Vuorelan kovia kämmenvetoja ja ensimmäinen erä eteni aina tie-breakiin asti. Harmittavasti se kääntyi kotijoukkueelle. Jälleen niukasti , todella niukasti.. Toisessa erässä Simpan syöttö alkoi takeltelemaan ja jaloissakin hiukan painoi jatkuvat kovat spurtit. Toinen erä selvemmin Vuorelalle 6-1. Näin Samppa oli jälleen pakkovoiton edessä kolmosten pelissä ja sai vastaansa C-luokan Seppo Helinin. Helinin liikkuvuus oli liian hidasta ehtiäkseen Samuelin lyönteihin. Ensimmäinen erä Samuelille 6-1 ja toinen 6-0. Näin jälleen ratkaisu siirtyi nelinpeliin kuten aiemminkin tällä kaudella. Kaksi kertaa hävitty kolmessa erässä, kolmatta kertaa ei hävitä! Nelinpeli, kun on meille yleensä vahva ollut. Toki kovat vastustajat ovat olleet. Tällä kertaa neluriin meidän puolelta astelivat Samuel ja Tuukka. Raisiolta Heikkilä ja Vuorela. Nyt oli NoTSin pojilla oikeaa päättäväisyyttä ja ensimmäinen erä kotiintuomisiksi 6-3. Tällä kertaa päätetty oli myös, että kolmanteen erään ei päästetä eikä päästetty. Toinen erä 6-4 ja pelastettiin ottelu tasapeliin. Hyvillä fiiliksillä eteenpäin, koska myös 2-peleissä oli isoja plus-merkkisia signaaleja.

Aleksi Heikkilä RuT – Tuukka Järvenpää NoTS 6-4, 6-1

Samu Vuorela RuT – Simeon Hannonen NoTS 7-6, 6-1

Seppo Helin RuT – Samuel Hannonen NoTS 1-6, 0-6

Aleksi Heikkilä/Samu Vuorela RuT – Tuukka Järvenpää/Samuel Hannonen NoTS 3-6, 4-6

 

7.7.2010  NoTS – Roima  1-3

 

Pari päivää latautumista kohti uutta ottelua. Tällä kertaa pelattiin kotona ja Uudenkaupungin porukka tuli vierailulle. Viime vuoden kohtaamisesta tasuri, nyt tavoite vähintään sama. Ykkösenä Uudellakaupungilla viime vuoden tapaan Jussi Salomäki. Tuukka jatkoi positiivista virettään mutta vastustaja oli hieman liikaa edellä. Siedettävät lukemat kuitenkin, 2-6, 3-6 Salomäelle. Kakkosten pelissä Simpan vastustaja oli B-luokan Pasi Kauha. Ottelu oli tasaista tiukkaa vääntöä ensimmäisen erän mennessä Kauhalle 6-4. Toinen jatkui samoissa merkeissä, tällä kertaa erä Kauhalle 5-7. Jälkikäteen ajateltuna Kauhan löysää kakkossyöttöä olisi pitänyt rokottaa enemmän mutta jälkiviisaus ei auta, jälleen oltiin kahden ottelun jälkeen tappion partaalla. Kolmosten pelissä siis Samuelilla oli pakkovoiton paikka Juha Lainetta vastaan. Eipä lähtenyt tämäkään ottelu hyvin käyntiin, Samuelin kone yski eikä ollut täyttä luottoa lyöntiin. Ensimmäinen erä menikin Laineelle 6-4. Erätauolla Samuel mietti taktisia kuvioita ja alkoikin painostaa Laineen kämmentä. Laineella on poikkeuksellisen hyvä rysty ja sinne ei Samuel pallo juurikaan enää lyönyt, ainoastaan, kun siellä oli paljon tyhjää tilaa. Taktiikka toimi täydellisesti, Laine alkoi menettää otettaan kämmenlyönnistään ja toinen erä Samuelille 6-1. Kolmas erä jatkui samoissa merkeissä erän edeten aina tilanteeseen 5-1. Sitten Laine onnistui kääntämään tasaiseksi muodostuneet geimit yksi toisensa perään tullessa peräti tasoihin 5-5 saaden joukkuetoverinsa hullaantumaan. Siinä kohtaa Samuel ajatteli ”Nyt on sopiva paikka iskeä, koska tuossa kohtaa vastustajan hyvänolontunne saattaa kostautua”. Siihen kohtaan Samuel pitikin syöttönsä helposti mennen 6-5 johtoon. Tällä kertaa Laine tekikin pari helppoa virhettä Samuelin päästessä 15-40 johtoon. Ensimmäinen ottelupallo toi heti tulosta ja saatiin kuin saatiinkin siirrettyä ratkaisu neluriin. Neluriin NoTSilta hyvin Raisiossa yhteen pelanneet Samuel Ja Tuukka. Uudeltakaupungilta Salomäki ja Laine. Viime vuonna Samuel Ja Juha Pajunen saivat kokea Uudenkaupungin olevan hyvä nelurissa ja muuta ei tarvittu kuin hiukan huonompi päivä itselle, niin Uusikaupunki vei ottelun helpohkosti 6-3, 6-0. Jonnekin oli hävinnyt hyvä itseluottamuksemme, pelimme oli varovaista ja virhealtista. Tästä syystä Uusikaupunki mukava voitto mukanaan kotimatkalle.

Tuukka Järvenpää NoTS – Jussi Salomäki Roima 2-6, 3-6

Simeon Hannonen NoTS – Pasi Kauha Roima 4-6, 5-7

Samuel Hannonen NoTS – Juha Laine Roima 4-6, 6-1, 7-5

Tuukka Järvenpää/Samuel Hannonen NoTS – Jussi Salomäki/Juha Laine Roima 3-6, 0-6

 

1.8.2010 J-Ten – NoTS 2-2

 

Edessä olikin sitten tämän kesäkauden viimeinen ottelu ja pelissä oli todella paljon. Sarjataulukko oli todella tasainen johtuen muun muassa siitä että Alajärveltä oli puuttunut alkukaudeltaan heidän ykköstykkinsä Sami Winter. Lisäksi sarjan heikoin joukkue TVS 4 oli saanut jostakin syystä sarjan kakkosena olleelta Kangasalalta luovutuksen, joka nosti heitä sarjataulukossa ylöspäin. Nyt edessä olevassa pelissä siis meidän kanssa putoamista vastaan taisteli juuri Alajärvi, jonka ykköstykki Winter oli toipunut pelikuntoon ja meiltä puuttui Tuukka joukkueesta. Saatiin Juha Pajunen matkaan mukaan ja lähdettiin ylittämään itseämme. Ykkösten pelissä Simppa kohtasi juuri Winterin, jonka syöttö ja lyönnit tulivat todella kovaa. Simeonin taistelu oli erinomaista A-luokan vastustajaa vastaan ja Winter alkoi olemaan jo ihmetyksissään sitkeästä vastustajastaan. Hieno taistelu ei saanut arvoistaan päätöstä, Winter vei ottelu 7-5, 6-3. Kakkosten ottelussa Samuel sai vastaansa myös A-luokan Juha Hännisen. He pelasivat jo viime vuonna vastakkain eikä mikään ollut muuttunut. Hänninen vei voiton tismalleen samoilla luvuilla kuin viime vuonnakin, 6-2, 6-2. Tilanne alkoikin näyttää jo pahalta. Varamiehemme  Juha kohtasi vähän nimettömämmän vastustajan Heikki Viitasaaren eikä antanut mahdollisuuksia yllättää. Varma esitys ja voitto kotiin 6-1, 6-1. Hyvä Juha! Neluriin sitten piti laittaa kaikki likoon ja se veljekset Hannonen myös teki! Ensimmäinen erä kahta A-luokan pelaajaa vastaan kotiin 6-3. Hyvä verkkopelimme sai hämmennystä aikaan. Toinen erä oli todella tasainen mutta sen pystyivät Alajärveläiset viemään 6-4. Tilanteen tärkeyden tiedostaen Samppa ja Simppa laittoivat kaiken peliin kolmannessa erässä ja Alajärvi oli lyöty. Kolmas erä 6-3 ja kokonaisottelu näin 2-2. Alajärvellä vielä yksi ottelu pelaamatta ja sen voittamalla voi olla, että putoaminen on kuitenkin kohtalomme. Aika näyttää.

Sami Winter J-Ten – Simeon Hannonen NoTS 7-5, 6-3

Juha Hänninen J-Ten – Samuel Hannonen NoTS 6-2, 6-2

Heikki Viitasaari J-Ten – Juha Pajunen NoTS 1-6, 1-6

Sami Winter/Juha Hänninen J-Ten – Simeon Hannonen/Samuel Hannonen NoTS 3-6, 6-4, 3-6

 

 

Kausi sai murheellisen lopun todella tasaisessa lohkossamme. TVS 4:n venkoilun takia joudumme hakemaan nelosesta vauhtia. He siis olivat vaatineet Kangasalalta luovutuksen ja Kangasala oli sen antanut. Tuolla luovutuksella he nousivat pisteen meidän edellemme eivätkä suostuneet meidän kanssa peliänsä pelaamaan. Kesän aikana olimme liki 30 ehdotusta tehneet pelistä eikä mikään sopinut. Valittivat vielä liittoon, kun pari ehdotusta tekivät meille, yksi oli keskiviikko klo 15, toinen tiistai klo 14 ja kolmas perjantai klo 16. Teimme perjantaista vastaehdotuksen, että tulisimme klo 17. Se ei enää sopinut. Törkeää touhua ja tällaisella politiikalla sitten joudumme putoamaan, niin harmittaahan se. Ylipäätään, kun kausikin oli täynnä tiukkaakin tiukempia tappioita.