Noormarkun Tennisseura | NOTS – Kilpatennistä, harrastamista, kuntoilua ja valmennusta

Liity mukavaan seuraan ja tule pelaamaan tennistä kavereiden kanssa laadukkaille massakentille. Tennis sopii kaiken ikäisille ja tasoisille ihmisille. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Noormarkun kansalliset 3.-5.7. 2015
Viikonlopun aikana pelattiin Noormarkun Hultinpuistossa jo seitsemännen kerran kansalliset C- ja B-tason tennisotteluita. Tällä kertaa saatiin uusi ennätys osallistumiseen ja sääkin suosi.
B-sarjassa oli monia tasaisia otteluita, joista loppuotteluun selvisivät oman seuramme Noormarkun Tennisseuran parivaljakko Tuukka Järvenpää ja Simeon Hannonen. Kumpikin joutui pelaamaan kolme kolmen erän ottelua.
Tuukka aloitti itselleen tuttua porilaista, PVS:n Juha Silvennoista vastaan. Hävittyään ensimmäisen erän hän pystyi säilyttämään mielenrauhansa ja otti lopulta voiton tarkemmalla pelillä. Tuukan vahvuutena ovat syöttö ja kovat lyönnit sekä kämmen- että rystypuolelta. Verkolle hän ei mielellään nouse, vaan mieluummin tykittelee takakentältä. Tuukan toisessa ottelussa sunnuntaina tuli vastaan ykkössijoitettu Emilio Martinez-Martinez Tampereelta (TaTS). Emilio on lujaalyövä, mutta 15-vuotisena malttamattomuus näkyi virheiden määränä ja siten kolmen erän ottelu ratkesi Tuukalle luvuin 2-1(6-4 ,3-6, 6-2).
Simeon Hannosen ensimmäinen vastus Olli Kuuluvainen (RaVS)sai jo ottelupallonkin itselleen, mutta taipui toisen erän katkaisupelissä ja edelleen kolmannessa erässä prosenttitennistä pelannut Simeon vei maltilla ottelun. Toisessa ottelussa vastaan tullut toinen raumalainen Kimmo Salmi (RaVS), joka on ollut aiemmin C-sarjan kaksinkertainen voittaja (2011ja 2013), mutta myös hävinnyt aiemmin nimenomaan tämänvuotiselle voittajalle, Simeon Hannoselle (2012 C-sarjassa). Ottelu venyi kuitenkin kolmeen erään, jossa ilmeisesti nuoruus oli valttia, vaikka Kimmo tiedetään kovakuntoiseksi. Numerot olivat 2-1 (4-6, 6-2, 6-2).
Loppuottelussa Simeon voitti ensimmäisen erän Tuukan helppojen virheiden takia, mutta toinen erä kääntyi kummallisesti 6-0 Tuukalle. Simeon kärsi joistain fyysisistä ongelmista, jotka menivät ilmeisesti ohitse ja hän petrasi tarkkuudessa. Simeonin liikkuminen kentällä on ihailtavan rentoa ja lyönnit näyttävät tyylikkäiltä ja laajaliikkeisiltä. Kolmas erä päättyi 6-2. Luvut 2-1 (6-4, 0-6, 6-2) kertovat kilpakumppaneiden tasaisuudesta. Kummatkin pelaavat myös samassa divarijoukkueessa. Nyt viimevuoden mestari Tuukka antoi kilpakumppanilleen hyvän vastuksen.
C-luokassa osallistujien joukko oli samansuuruinen kuin B:ssä. Tällä kertaa ykköseksi sijoitettu raumalainen Mika Laine (RaVS) kärsi tasaisessa ottelussa tappion 2-0 (6-4,6-4) toiselle, saman seuran raumalaiselle Pauli Tuomolalle. Monet ottelut venyivät yli kahden tunnin, mutta kolmen tunnin koitos Jouni Alhonmäen (Nastas, Kankaanpää) ja Joni Lehtimäen (TaTS) välillä oli mielenkiintoisin tasaisuudessaan. Kaikki kolme erää menivät katkaisupeleihin, joista Jouni voitti kaksi ja siten koko ottelun. Hänen urakkansa kahdessa luokassa oli ehkä liian rasittava ja siksi mahdollisuudet voittaa C-luokassa Mika Laine jäivät toteutumatta.
Ensi vuonna jatkuu näillä näkymin samana ajankohtana yhtä aikaa Wimbledonin kanssa.

Kuvissa Simeon Hannosen kämmenlyöntiä (lämmittelyssä)

Kesää 003 Kesää 004 Kesää 005 Kesää 002

Tuukka Järvenpään syöttö (lämmittelyssä)

Kesää 050 Kesää 051 Kesää 052 Kesää 053

Palkintoja jakamassa seuran puheenjohtaja Keijo Laisi. Seuraavat 7 kuvaa Jouko Nygårdin ottamia.