Noormarkun Tennisseura

Noormarkun Tennisseura | NOTS – Kilpatennistä, harrastamista, kuntoilua ja valmennusta

Liity mukavaan seuraan ja tule pelaamaan tennistä kavereiden kanssa laadukkaille massakentille. Tennis sopii kaiken ikäisille ja tasoisille ihmisille. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Noormarkun Tennisseuran mestaruuskisat on pidetty 25.-28.elokuuta. Osallisia oli runsaasti tänä vuonna huolimatta venetsialaisviikonlopusta. Kaksinpelien loppuotteluun nousivat ennakkosuosikit Simeon Hannonen ja Juha Pajunen. Simeonilla oli alkuun vastassa Ilpo Pokela ja välierässä Kim Neumann. Kumpikin taipui kahdessa erässä. Juha torpedoi Risto Ranteen (2-0) ja Jouko Nygårdin (2-0) aikeet jatkoon pääsystä.

Simeonin ja Juhan ottelu oli mielenkiintoinen tasaisuuden takia. Ensimmäisen erän Juha aloitti hienosti ja mursi Simpan kaksi ensimmäistä syöttövuoroa. Sitten alkoi Simpan kiri. Tilanteessa 1-5 hän onnistui saamaan kolme peliä. Erän saattoi ratkaista Juhan hyvät syötöt ja Simpan kaksoisvirheet, joita tuli peräti kahdeksan. Eräs merkki erän tasaisuudesta oli, että palloa hakattiin lähes tunti.

Toiseen erään Simeon lähti paremmin, vaikka teki kuten ensimmäisen erän tapaan heti kaksoisvirheen. Simeon johti jo 4-1, mutta neljäs syöttövuoro päättyi sekin tuplaan, jonka jälkeen mentiin tasatilanteessa 5-5 asti. Juhalle tuli muutama virhe matalissa palloissa ja erän vei Simppa 7-5. Ässiä kumpikin syötti ensimmäisen erän tapaisesti yhden, mutta kaksoisvirheitä Simeonilla kahdeksan ja Juhalla kolme.

Kolmas erä oli tasoltaan parasta. Palloa lyötiin kunnolla, ja ykkössyötön prosentit peleittäin nousivat korkeiksi (Juhalla 80-90%). Pallorallit olivat muutamia kertoja n. 20 lyöntiä pitkiä. Ottelun viimeisessä pelissä Juha syötti 7 kertaa 8:sta ykkösen sisälle, mutta pallo karkasi lyöntipelissä ratkaisevasti kolmeen-neljään kertaan pitkäksi tai leveäksi. Voiton vei siis Simeon Hannonen 2-1 (4-6,7-5,6-4). Tämä ottelu kohosi tasoltaan kisojen parhaaksi.

Nelinpelissä oli vähän sama tilanne, että ennakkosuosikit nousivat loppuotteluun. Ehkä yllätyksellisin peli oli pronssille yltäneen Jouko Nygårdin ja Kim Neumannin voitto parista Pertti Rajala/KeijoLaisi (2-1). Se pelattiin sateen takia Isomäen hallissa. Loppuottelu oli sekin kolmieräinen. Ensin hallitsi Juha Pajunen/Ari Rinkiö-pari, mutta toisen erän vei Simeon Hannonen/Jarkko Pihlava. Kolmannessa erässä Juha/Ari tekivät ratkaisevat pisteet voittaen koko ottelun 2-1 (6-2,3-6,6-2). Saimme nähdä melkoisen jännittäviä palloja tässäkin ottelussa ihmetellen erityisesti Simeonin muutamia hakuja ja reaktioita. Nelinpeli on aina kuitenkin lyhyempi, nopeatempoinen, eikä niin välttämättä varma lopputulokseltaan. Kaksinpeli kesti kolme tuntia, mutta neluri puolet siitä ajasta. Lauantain tuuli haittasi yllättävän vähän, vaikka kentän massa lähti puuskien mukana naapuritonteille asti.