YTe, Ylöjärven Tennis ry, Ylöjärven tennisk
Helldan Mika 0500-777132
Orava Pasi 0500-628369

++++++++++++++++++++++++++

Toijalan Tennis – NoTs 2004 sarjatennis Nots vahvana Toijalassa III-divisioonan tenniksessä

Tiistaina (8.6.) lähdimme aurinkoisesta Satakunnasta Pirkanmaalle Toijalaan. Vaikka taivas pilveili, oli lopputulos aurinkoinen pitkän työrupeaman jälkeen. Ottelumme päättyivät vasta iltayhdentoista aikaan voitokkaasti 3-1. Ensimmäisessä matsissa ykkösemme Juha Pajunen joutui parin vuoden takaista A-luokan pelaajaa, Kari Toivosta vastaan, mutta selvisi aika tasapäisesti häviämällä kuitenkin molemmat erät (2-0). Perussyynä voinee pitää ’kotipeltoetua’, sillä kenttä oli aivan luokkattomassa kunnossa, joten isäntä osasi käyttää sopivalla tavalla alakierrepelillä hyväksi kentän pehmeyden ja montut. Tämän pelin opettamana Pertti Rajala aloitti taidolla vahvasti viemällä seuraavan ottelun puhtaasti 2-0. Ensimmäinen erä meni vartissa 6-0, mutta toiseen erään sai vastustajana ollut Esa Mervelä vähän vauhtia ja hidastutti kotiinlähtöä puoleen tunnin verran häviten kuitenkin erän 6-3. Hannu Katila joutui lähtemään eri kentälle Viialan puolelle, mutta tuli tyytyväisin mielin takaisin katselemaan viimeistä ottelua, sillä molemmat voitettiin kolmessa erässä. Hannun vastus Vesa Pussinen oli nopealiikkeinen, mutta joutui antamaan paremmalleen periksi 2-1 (3-6,6-0,6-3). Nelinpeli oli varsinainen trilleri koko rahan edestä, sillä kolmannen erän huipennos meni tie-breakiin. Katkaisupeli ratkesi onneksemme erittäin tiukan pallon jälkeen, kun Pertti Rajala sai venytettyä pehmeästä paikasta verkon lähellä pompanneen pallon sopivasti sivulle Pussisen Vesan ulottumattomiin. Sitä ennen oli tiukkoja paikkoja ollut vaikka millä mitalla. Peli oli kääntyä monta kertaa kummalle tahansa. Pertin parina Juha Pajuselle sattui kolmannen erän tilanteessa 5-5 musta hetkensä, Juha syötti kaksoisvirheen noin sentin marginaalilla. Katkaisupelikin alkoi vähän uhkaavan tuntuisesti 0-3 tilanteeseen asti, mutta se kirittiin ja sen jälkeen lähes vuoropistein edettiin 6-6 tilanteeseen. Lopputulos siis 2-1 (3-6, 6-3, 7-6 (8-6). Seuraavan kerran vastus lienee kovin etukäteistietojen perusteella eli TaTs, Tampereen Tennisseura. Tamperelaiset tulevat Noormarkun Hultinpuiston kentälle sunnuntaina 20.6. klo 16. Kannustusta kaivataan.

Ottelutulokset:
kaksinpelit
Kari Toivonen-Juha Pajunen: 2-0 (6-1, 6-4)
Esa Mervelä-Pertti Rajala: 0-2 (0-6, 3-6)
Vesa Pussinen-Hannu Katila: 1-2 (6-3, 0-6,3-6)

Nelinpeli:
Kari Toivonen/Vesa Pussinen-
Juha Pajunen/Pertti Rajala 1-2 (6-3,3-6,6-7(6-8))

Sarjapisteet 0-2 Notsille
Ottelut: 1-3
Eränumerot: 4-6
Pelit: 39-45

NoTs-TaTs3 2004 Sunnuntaina 20.6. Noormarkun Tennisseura voitti tamperelaiset III-divisioonassa

Sää oli aiheuttaa ongelmia, sillä aamulla tuli vettä, mutta onneksi saatiin pelata kohtalaisissa oloissa. Noormarkkulaiset voittivat 3-1 ja johtavat lohkoaan. Juha Pajunen (NoTs) sai vastaansa Kari Hämeenahon. Juhan kämmenlyönti takkuili useaan otteeseen ja kun vastustaja on B1-luokan pelaaja tasolla 11, ei siinä saisi monia virheitä tulla. Mainittakoon vielä, että Juhan edellisellä kerralla voittanut toijalalainen Kari Toivonen oli hävinnyt 12. kesäkuuta Kari Hämeenaholle, joten Juha pelasi suhteellisen hyvin. Tappioluvut olivat 2-0 ( 6-1, 6-4). Pertti Rajala voitti toisessa ottelussa Markus Djupsundin 2-0 (6-3, 6-0). Ottelu kesti jonkin verran kauemmin eli eivät numerot aina kerro koko totuutta. Hannu Katila teki taas oivallista työtä Mikko Kangaspuntaa vastaan sinnittelemällä ensimmäisessä erässä luvuista 2-5 tasatilanteeseen 6-6 ja sen jälkeen katkaisupelissä voittoon 7-6. Toinen erä sujui sitten vähän näytöstyyliin 6-0, vaikka pojat olivat suhteellisen tasaväkisiä ja samantyylisiä pelaajina. Tämä ottelu kesti reilusti kauemmin kuin toisella kentällä pelattu nelinpeli. Nelinpelissä Juha Pajunen/Pertti Rajala otti jälleen voiton. Luvut olivat 2-0 (6-4, 6-4). Näytti siltä että Juha pääsi paremmin vauhtiin ja Pertti osasi pelata varmaa peliä, niin tulosta syntyi.

Vielä on matka Ylöjärvelle heinäkuun 3. päivä ja sitten alkaa keskittyminen nousukarsintaan elokuun aikana.

Tulokset: Juha Pajunen – Kari Hämeenaho 0-2 (1-6, 4-6)
Pertti Rajala – Markus Djupsund 2-0 (6-3, 6-0)
Hannu Katila – Mikko Kangaspunta 2-0 (7-6(7-5), 6-0)
Juha P./Pertti R. – Kari H./ Markus D. 2-0 (6-4, 6-4)
Pisteet siis 2 otteluista, erävoitot 6-2, pelivoitot 42-29.

NoTs – PVS 2004 Sarjatennisottelu

Kuvassa vasemmalta: Eero Kesälä, Juulia Manner, Juha Pajunen ja Pertti Rajala

Noormarkun Tennisseura pelasi voitokkasti III – divisioonan
Sarjatennistä kotikentällään Hultinpuistossa Porin Verkkopalloseuraa vastaan.
Katsojilla oli harvinainen tilaisuus nähdä Suomen parhaimpiin kuuluvan
tyttöjuniorin Juulia Mantereen peliä.

Ykköspelaajien ottelu päättyi PVS:n voittoon:
Juulia Manner voitti kaksinpelin 2 -0 (6 – 3, 6 – 2) NoTs:in Juha Pajusta vastaan. Ottelu oli todella hyvää tennistä, ja yleisöäkin oli kertynyt katsomaan, kun Suomen parhaimpiin kuuluva tyttöjuniori Juulia Manner pelasi Noormarkun Tennisseuran ykköspelaajaa Juha Pajusta vastaan. Ottelussa vasenkätisen Juhan vahvat kämmenlyönnit pakottivat Juulian yrittämään parastaan ja Juha saikin mukavasti pisteitä hyvillä linjaa pitkin suunnatuilla palloilla (kämmenlyönneillä).

Juulian varmat lyönnit ja liikkuvuus olivat kuitenkin kokonaisuutena ratkaisevia tekijöitä, joilla kaksinpelin voitto tuli. NoTs:in Pertti Rajala voitti PVS:n Eero Kesälän selvästi 2 -0 (6 -0, 6 – 3) ja (NoTs:in) Hannu Katila (PVS:n) Arto Kesälän samoin numeroin (myös selvästi) 2 – 0 (6 – 3, 6 – 0).

Nelinpelissä käytiin ensimmäisessä erässä tiukkaa taistelua, kun NoTs:in Pertti Rajala ja Juha Pajunen pelasivat PVS:n Juulia Mannerta ja Eero Kesälää vastaan. Juulialta taisi voimat hieman loppua, kun toinen erä meni helposti Juhalle ja Pertille. Seuraavan kerran tasokasta tennistä nähdään 20.6. klo 16:00 alkaen Hultinpuiston tenniskentällä, kun NoTs kohtaa TATS:in eli Tampereen Tennisseuran. Kaikki mukaan kannustamaan NoTs voittoon.

NoTs-TaTs3 2004 Sunnuntaina 20.6. Noormarkun Tennisseura voitti tamperelaiset III-divisioonassa