Sarjatennis 2011

8.5.2011  RuT 5 – NoTS 0-4

Uusi kausi, uudet kujeet, vain sarjaporrasta alempana. Joukkueemme on säilynyt entisellään pelaajajärjestys taas hiukan kääntynyt. Samppa ykkösenä, Tuukka kakkosena ja Simppa kolmosena. Ensimmäinen pelimme oli sitten Raisiossa ja lohkoa silmällä pitäen pidimme itseämme jopa voittajasuosikkina. Ainakin ensimmäinen peli näytti hyvinkin siltä, että helppo vuosi olisi tiedossa. Ykkösten pelissä Samppa kohtasi Raision Pekka Marttilan. Pekalla oli kyllä ihan mallikkaat lyönnit, Samuelin taktinen peli toi kuitenkin hänelle ongelmia. Samuel aloitti NoTSin kauden 6-2, 6-3 voitolla. Kakkosten pelissä Tuukka teki myös kohtullisen selvää jälkeä Samuli Nordbergistä lukemin 6-1, 6-2. Kolmosten pelissä viime kauden jälkeen putoamisesta itseään syyttä syyttänyt Simppa oli tulta ja tappuraa eikä jättänyt mitään sattuman varaan. Kimi Jokinen joutui nöyrtymään luvuin 6-0, 6-1. Nelurissa Samuel ja Tuukka viimeistelivät tyylipuhtaan voiton lukemin 6-2, 6-3.

Pekka Marttila RuT – Samuel Hannonen NoTS 2-6, 3-6

Samuli Nordberg RuT – Tuukka Järvenpää NoTS 1-6, 2-6

Kimi Jokinen RuT – Simeon Hannonen NoTS 0-6, 1-6

Pekka Marttila/Samuli Nordberg RuT – Samuel Hannonen/Tuukka Järvenpää NoTS 2-6, 3-6

5.6.2011  TuT – NoTS 1-3

Seuraavaksi matkasimme Kaarinaan uuteen tenniskeskukseen Turkulaisia vastaan pelaamaan. Täytyy myöntää, todella hulppea ja moderni paikka! Ennakkoon tämä oli tämän kauden kovimpia otteluita sarjan kärkeä ratkaistaessa. Ykkösten pelissä Samuelin vastustaja oli B-luokan tasoinen pelimies Petri Sjöblom. Pelissä nähtiin aika tasaisia palloralleja Samuelin kämmenlyönnin toimiessa usein ratkaisijana. Sjöblomin suurin ongelma olikin juuri Samuelin kämmenlyönti eikä hän sitä kuriin saanut, vaikka rystyä yrittikin painostaa. Samuelille hyvä voitto lukemin 6-3, 6-3. Kakkosten pelissä Tuukka sai vastaansa Olli Mankosen, joka lyö todella varmaa lyöntiä takakenttään. Mankonen veikin ensimmäisen erän 6-3. Tuukka sisuuntui hyvin toiseen erään ja sai Mankosen liikkeelle. Toinen erä Tuukalle 6-4. Kolmas erä oli todellista henkien taistoa ja loppujen lopuksi rättiväsynyt mutta kokeneempi Mankonen erän vei 6-4. Kaarinassa kun on useampia kenttiä, olivat kaikki ottelut alkaneet samaan aikaan ja Simpan kolmosten ottelu oli jo päättynyt voitokkaasti ennen Tuukan ottelun loppua. Simeonillakin oli alkuun hieman ongelmia varman vastustajansa kanssa mutta käänsi ensimmäisen erän 6-4, toiseen erään Erik Lindgrenin eväät oli syöty ja erä selvemmin 6-1. Näin siis kaksinpelien jälkeen ottelu meille 2-1. Neluriin astelivat Samuel ja Tuukka, vastustajina Sjöblom ja Mankonen. Nelinpeli on eri peli ja viime vuonna saadut kovat pelit olivat sitä entisestään kehittäneet. Nelinpeli NoTSille 6-2, 6-2 ja koko ottelu 3-1. Tämä oli nousuhaaveiden kannalta tärkeä voitto!

Petri Sjöblom TuT  – Samuel Hannonen NoTS 3-6, 3-6

Olli Mankonen TuT – Tuukka Järvenpää NoTS 6-3, 4-6, 6-4

Erik Lindgren TuT – Simeon Hannonen NoTS 4-6, 1-6

Petri Sjöblom/Olli Mankonen TuT – Samuel Hannonen/Tuukka Järvenpää NoTS 2-6, 2-6

19.6.2011  NoTS – Roima 2  4-0

Sitten oli vuorossa kauden ensimmäinen kotipeli, miehistössä sen verran muutosta, että töiden takia Samppa ei 2-peliä ehtinyt pelaamaan, kaksinpeleissä meillä Tuukka, Simeon Ja Juha. Ykkösten pelissä Tuukka sai vastaansa Olli Laurilan ja voitti rutiinilla 6-2, 6-2. Kakkosten pelissä Simpan vastustaja oli Jukka Helin ja Simppa jatkoi rautaisia ja armottomia otteitaan voittamalla 6-1, 6-0. Kolmosten pelissä Juha sai vastaansa enemmän koripallon puolella meritoituneen Gerald Leen ja tenniksessä Juha antoi vielä Leelle oppitunnin. Lukemat 6-1, 6-0. Nelinpelin alkuun mennessä myös Samppa oli pelipaikalla ja Tuukka oli toisena meistä. Nelinpeli myös kotiin 6-3, 6-2. Tällä tavalla, kun jatketaan, niin nousukarsinnat häämöttävät..

Tuukka Järvenpää NoTS – Olli Laurila Roima 6-2, 6-2

Simeon Hannonen NoTS – Jukka Helin Roima 6-1, 6-0

Juha Pajunen NoTS – Gerald Lee Roima 6-1, 6-0

Samuel Hannonen/Tuukka Järvenpää NoTS – Olli Laurila/Jukka Helin Roima 6-3, 6-2

20.7.2011  NoTS – TST 3-1

Tämän sarjan viimeinen peli oli edessä ja myöskin yksi näistä haastavammista vastustajista. Ykkösenä heillä B-luokan Mika Parjanen. Samuel on nuorempana pari kertaa Mikalle hävinnyt ja nyt oli revanssihenkeä ilmassa.. Ensimmäinen erä lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, Samuel painoi päälle, Mika kontrasi vastaan. Samuelin päättäväisyys riitti kuitenkin viemään ensimmäisen erän 7-5. Toisessa erässä Mika sai murron alle ja erä eteni Mikan komennossa Samuelin kuitenkin pikkuhiljaa kiriessä. Samuel kirikin hienosti jo tasoihin, kunnes mailasta paukahti jänteet. Noh, onneksi on toinen samanlainen maila kassissa.. Mutta: ensimmäinen lyönti toisella mailalla ja siitäkin meni jänteet. Kolmatta samanlaista mailaa ei sitten ollutkaan vaan täytyi vaihtaa erilaiseen mailaan. Pieni hämmennys siitä ja Mika kiitti, toinen erä Mikalle 6-4. Kolmannessa erässä Sampalle meni mailan kanssa tuskailuksi, Simpankin mailaan tuli vaihdettua mutta mikään ei enää auttanut. Kolmas erä Mikalle näin helposti 6-1. Ei saanut Samuel Mikan päänahkaa vieläkään. Kakkosten pelissä kohtasivat Simppa ja Jarmo Leskinen. Jarmo pelasi varmaa peliä mutta se ei riittänyt. Simppa löi varmempaa ja lujempaa jatkaen hienoa kauttaa ottamalla jälleen selvillä 6-1, 6-1 -luvuilla voiton. Näin peli siis tasan. Kolmosena meillä Juha, koska Tuukka oli mennyt armeijan harmaisiin. Hyvin Juha hoiti jälleen oman tonttinsa voittaen Tony Riissasen 6-4, 6-0. Nelurissa meillä Hannosen veljekset, TST päätti luottaa Leskiseen ja Riissaseen. Veljesten saumaton yhteistyö ei jättänyt jossiteltavaa. 6-2, 6-0 ja kohti nousukarsintaa!

Samuel Hannonen NoTS – Mika Parjanen TST  7-5, 4-6, 1-6

Simeon Hannonen NoTS – Jarmo Leskinen TST 6-1, 6-1

Juha Pajunen NoTS – Tony Riissanen TST 6-4, 6-0

Samuel Hannonen/Simeon Hannonen NoTS – Jarmo Leskinen/Tony Riissanen TST 6-2, 6-0

13.8.2011 Nousukarsinta NoTS – TVS 7 0-4

Sitten se odotettu nousukarsinta, jonka tavoitteena pääsy takaisin kolmoseen. Nousu onkin nyt aikaisempaa hankalampi, koska ennen noustiin suoraan, nyt pitää voittaa toisen lohkon voittaja. Vastaamme saimme nuoren ja nälkäisen joukkueen. Ykkösten pelissä Samuel kohtasi Erik Peuran, joka todella osoittautui nimensä veroiseksi. Pallot tulivat hankalistakin paikoista takaisin kenttään tehden Samuelin pisteiden päättämisestä hankalaa. Jopa niin hankalaa, ettei Samuel siihen keinoja keksinyt. 6-2, 6-1 Peuralle. Väärään paikkaan tuli kesän heikoin esitys. Alamäki taisi lähteä ottelusta Parjasta vastaan, jossa mailat eivät kestäneet. Kakkosten ottelussa Simppa sai vastaansa Eero Antosen. Pallorallit olivat pitkiä mutta Antonen vei ensimmäisen erän 6-3. Simppa ei häkeltynyt vaan iski heti takaisin vieden toisen erän 6-4. Ratkaisu siis kolmanteen, jossa taisi Simpalle tulla pieni väsy ja Antonen vei erän 6-2 ja samalla ottelun. Kolmosten ottelussa käsikirjoitus oli aikalailla sama paitsi että Juha vei ensimmäisen erän 6-3, Matias Kaskinen toisen erän 6-3 ja kolmannessa Juhalle tuli väsy ja ottelu näin Kaskiselle 3-6, 6-3, 6-1. Nelinpelikin meni sitten alle odotusten, Samppa ja Simppa hävisivät ensimmäisen erän tie-breakissa ja toiseen erään ei enää löytynyt riittävää taistelua sen mennessä turkulaisille 2-6. Koko ottelu näin 0-4 ja päätimme laittaa kauden pakettiin. Kaudessa oli paljon hyviä hetkiä mutta muutamassa pelissä tuli tasonnotkahduksia kuten tärkeimmässä eli nousukarsinnassa. Niistä täytyy päästä eroon ensi kaudella, kolmosessa pelit kuitenkin tasokkaampia ja kehittävämpiä.