Mestaruuskisa 2018

Noormarkun Tennisseuran mestaruuskilpailu pidetty 22.- 26. 8. 2018
Hultinpuistossa paukuteltiin venetsialaisten kanssa kilpaa. Kovimmin tykitti Juha Pajunen voittaessaan kaksinpelissä Pertti Rajalan.
Sunnuntaina pelatussa ottelussa Pertti alkoi vakuuttavasti ensimmäisen erän siirtyen johtoon voittamalla kaksi omaa syöttövuoroaan ja murtamalla Juhan toisen syötön. Murtopalloa pelattiin pitkään (12 lyöntiä). Heti seuraavassa pelissä Pertti sai suoraan kaksi pistettä syötöistään (30-0 tilanteeseen), mutta menetti kuitenkin pelin, ei ensimmäisestä murtopallosta vaan vasta toisesta. Yleensä pallot eivät kovin kauaa eläneet, sillä noin puolet palloralleista olivat alle 4 lyöntiä ja yli 7 lyönnin vain 9 kertaa (ralleja kaiken kaikkiaan 84 eli pisteiden määrä. Pelissä syötetään vastapuolen syöttöruutuihin vuorotellen. Jokaisesta voitetusta pallosta saa pisteen, jotka tenniksessä merkilliset 15-0, 30-0, 40-0, etupallo).
Tilanteessa 2-3 Juha paransi otteitaan ja vei loput pelit. Kummallakin oli ensimmäisessä erässä suoria pisteitä viisi eli syötön jälkeen vastustaja ei saanut palloa takaisin, löi sen verkkoon, leveäksi tai pitkäksi.
Toinen erä oli Juhalle selkeää syöttämisen juhlaa. Kolme omaa peliä neljällä syötöllä kukin. Syöttöprosentti oli huikea 80. Vain viimeinen syöttövuoro vei aikaa enemmän ja oli tiukka. Pertti otti ensimmäiset kaksi palloa ja oli murtopallossakin kiinni. Se syntyi hienon lob-lyönnin eli ylinoston kautta. Juha kuittasi kuitenkin ässäsyötöllä. Edun saamiseen tarvittiin pitkä palloralli (11 lyöntiä) ennen kuin ottelupallo tuli Juhalle.
Pronssiottelussa tahittiin kauemmin Ilpo Pokelan ja Kimmo Ahosen välillä. Ensimmäinen erä Ilpolle 7-5, toinen Kimmolle 3-6 ja kolmannessa ilmeisesti kuntopuoli nosti Ilpon voittoon 6-1. Ilpo on nyt peräkkäin saanut kaksi pronssia ja neljä vuotta sitten hopeaa.
Nelinpelissä käytettiin lohkopelimuotoa. Juha Pajunen parinaan Ari Rinkiö otti kaikista vastustajistaan voiton. Tiukin ottelu oli Pertti Rajala/Risto Ranne- paria vastaan.
Kilpailuun osallistui kaksinpeliin kahdeksan ja nelinpeliin neljä paria. Vaikka luvattiin vetistä viikkoa, niin vain sunnuntain yksi ottelu jouduttiin siirtämään muutamalla tunnilla.

Kuvissa: Pertti ja Juha; Tauno Pajunen jakaa palkinnot