Sarjatennis 2008

IV ja III Divisioona , Ulkopelit 2008 TuT – NoTs 2

Intoa täynnä ollut joukkueemme lähti Turun suuntaan aikaisin aamulla, ehkäpä juuri aikaisen lähdön takia kuskimme Marko sitten vähän myöhässä olikin. Parempi kuitenkin lähteä peliin hyvin valmistautuneena ja myöhässä kuin huonosti valmistautuneena ajoissa. Matka sujui rattoisasti ja jokaisen mielessä oli vain yksi asia: Turkulaisten nöyryyttäminen. Joukkueen kapteeni Samuel kuitenkin varoitteli, ettei saa kuitenkaan soitellen sotaan lähteä. Perille päästyämme meitä odotti aurinkoinen mutta tuulinen sää. Viimeinkin itse otteluun: Ykkösten pelissä kohtasivat meidän Tuukka Järvenpäämme ja turun ykkönen Rami Vienola. Turku meinasikin heti näyttää ”närhen ……” Ramin vietyä ensimmäisen erän 6-4. Tuukka ei saanut ihan parastaan irti ja Rami oli kentällä kuin kotonaan. Varsinkin kämmen oli kova ja yläkierteinen. Samaan aikaan olivat ottelunsa aloittaneet Samuel Hannonen ja Marko Asunto. Samuel kuitenkin antoi syytä taisteluun voittamalla ensimmäisen erän Erik Lindgreniä vastaan. Erik pelasi varmaa tennistä eli luotti, että Samuel tekee virheet. Onnistumisia vain oli enemmän ensimmäisessä erässä. Varsinkin Samuelin kämmen kylvi tuhoa. Marko Asunto sai myöskin puolustavaa pelityyliä pelaavan Harri Vienolan vastaansa. Ensimmäinen erä oli erittäin tiukka, mutta kovalla tsempillä kokonaistilanteen tasaisuuden tietäen Marko puristi ensimmäisen erän itselleen katkaisupelin jälkeen 7-6. Ykkösten pelissä Tuukka päätti taistella loppuun asti välittämättä ilkeistä huhuista, joiden mukaan hän olisi rapakunnossa. Tuukka käänsi siis toisen erän urheasti itselleen 6-4. Kakkoskentällä taas peli oli edelleenkin tiukkaa, johtuen, että Samuel onnistui ja epäonnistui lähes yhtä usein. Erä vastustajalle 4-6. Kolmosten pelissä myöskin Marko näytti kimpaantuvan vastustajan tuuppaamiseen, erä vastustajalle 2-6. Näin siis jokainen ottelu oli edennyt kolmanteen erään. Tässä tilanteessa kuitenkin Noormarkun kolmikon päättäväiset katseet saivat turkulaiset epävarmoiksi eikä syyttä. Tuukka nuiji vastustajansa kumoon voittaen viimeisen erän 6-3. Samuelin mielessä taas oli sarjanousu eli tämä olisi nyt hoidettava kotiin. Ja niin kävikin, Samuel voitti kolmannen erän näytöstyyliin 6-2. Vastustaja ihmetteli, että ei ollut vielä edes väsynyt. Ei ollut Samuelkaan. Markon ottelu venyikin sitten pidemmäksi ja Samuel ja Tuukka ehtivätkin jo aloittaa nelinpelin ja voittaa ensimmäisen erän 6-3. Sitten Marko sai maratonottelunsa päätökseen tuloksena tärkeä voitto! Näin hän samalla varmisti voiton NoTs 2:lle. Viimeinenkin erä ratkaistiin vasta katkaisupelissä eli viimeinen erä Markolle 7-6. Näin sitten voiton ratkettua nelinpelin toinen erä tuli kotiin helposti 6-2. Tuloksena siis upea voitto 4-0 ja millä taistelulla! Matsi oli omiaan nostamaan itseluottamusta mutta myöskin arvostamaan vastustajia, helppoja pelejä ei ole. Loppuun vielä tulos: NoTs 2 – TuT 4-0
Tuukka – Rami Vienola 2-1 (4-6,6-4,6-3)
Samuel – Erik Lindgren 2-1 (6-4,4-6,6-2)
Marko – Harri Vienola 2-1 (7-6,2-6,7-6)
Samuel,Tuukka – Rami,Erik 2-0 (6-3,6-2)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

NoTs 2 – RTS
Tällä kertaa sankarimme suuntasivat katseensa iltaotteluun Raumalle. Marko lähti jälleen kuskiksi ja tällä kertaa olimme jopa niin ajoissa, että päätettiin lähteä katsomaan keskustaan ajatuksena piipahtaa huoltoasemalla viimeistelemässä pelitaktiikka. No, eihän sitä sitten Rauman keskustasta löytynyt yhtään ainukaista asemaa, jossa olisi ollut kahvio. Tästä kuitenkaan lannistumatta palasimme pelipaikalle ja pian sinne tuli myös Rauman väki. Matsi oli UPM-Kymmene:n vieressä olevilla kentillä, joita oli 2 kappaletta. Ensiksi siis kehiin ykkös- ja kakkospelaajat. Tuukka Järvenpäällämme oli vastassaa, 60-vuotiaiden Suomen mestari Markus Kuusela, jota varmempaa vastusta saa hakea. Tuukka lähti kuitenkin matsiin ehdan Notsilaisen ennakkoluulottomuudella ja saikin kokeneen kehäketun ymmälleen voittamalla ensimmäisen erän 6-4. Samaan aikaan toisella kentällä Hakija-Hannonen haki kovasti palloja yllättävän aggressiivista vastustajaansa Risto Reivolahtea vastaan. Samuelin nopeus ja varmuus veivät voiton ensimmäisessä erässä 6-4. Ykkösten pelissä Tuukka oli sorkkinut keppinsä liian syvälle muurahaispesään ja vastassa oli huikean hyvin palloja palautellut mestari. Ei siinä mikään auttanut, erä Kuuselalle 6-2. Toisella kentällä toinen erä oli ensimmäisen toisinto eli erä jälleen Samuelille 6-4 ja näin koko ottelu 2-0! Ykköspelissä vanha kettu oli päässyt vauhtiin ja Tuukalla ei ollut eväitä pysäyttää häntä tällä kertaa. Erä Kuuselalle 6-2 ja koko ottelu 2-1. Tuukka näytti kuitenkin vaarallisuutensa, joka lupaa hyvää jatkoon. Kolmosten pelissä Markomme oli selvästi vastustajaansa varmempi ja vei ottelunsa selvästi 2-0 (6-3,6-2). Näin siis nelinpelillä oli kova panos. Raumalaisille se oli mahdollisuus pelastaa tilanne tasapeliin, kun taas Notsilaisille se oli tärkeä matsi nousua ajatellen. Raumalaiset taistelivatkin saappaat jalassa ja veivät ensimmäisen erän kovan taistelun jälkeen 6-4. Samuelilla ja Tuukalla ei ole kuitenkaan ollut tapana hävitä neluria ja niin he jälleen tsemppasivat. Peli alkoi kulkea paremmin ja tärkeät pallot tulivat kotiin. Toinen erä Tuukalle ja Samuelille 6-2. Tässä vaiheessa yhteispeli toimi ja pallojen jälkeiset tuuletukset saattoivat jopa vaikuttaa vastustakien itseluottamukseen, sillä NoTs:n pojilla oli henki päällä. Siitä kertoi myös se, että he halusivat välttämättä aloittaa kolmannen erän tilanteesta 2-2, ”jotta hekin saisivat pari pistettä”. No, niin se sitten menikin, kolmas erä Notsille 6-3 ja koko ottelu 3-1! Kaksi pahaa vastusta jo kaadettu, yksi kovimmista otteluista edessä, mutta sinne lähdetään myöskin voitto mielessä. Tiivistetyt tulokset:
Tuukka – Markus Kuusela 1-2 (6-4,2-6,2-6)
Samuel – Risto Reivolahti 2-0 (6-4,6-4)
Marko – Jukka Seppälä 2-0 (6-3,6-2)
Samuel,Tuukka – Markus,Risto 2-1 (4-6,6-2,6-3)