Sarjatennis 2012

30.5.2012 SaTS 5 – NoTS  0-4

Sama on kolmen kopla tänäkin vuonna, jolla eteenpäin mennään. Ensimmäisenä nokka kohti Saloa. Tuukallakin armeija onnellisesti ohi, tästä jos saisimme ehjän kauden. Ainakin ensimmäinen peli sujui juuri niin kuin pitikin. Ykkösten pelissä Samuelin vastustaja oli Arto Salo. Kova tuuli teki pelaamisesta hiukan hankalaa ja pallot eivät olleet kovin pitkiä. Salo teki enemmän virheitä, jotka näkyivät tulostaululla. Luvut 6-1, 6-0 Sampalle. Tuukan vastustaja oli Suomen vetrein 71-vuotias – Matti Kirkkopelto. Kuulemma elämänsä parhaassa kunnossa ja täytyy nostaa hattua, kepeä oli kyllä askel. Toki voitto jäi vielä aika kauaksi, ottelu Tuukalle 6-0, 6-0. Kolmosten ottelussa Simpan vastus Aki Paappa oli silmämääräisesti hankalin mutta sehän ei Simppaa hidastanut vaan selvät luvut 6-1, 6-0 olivat sielläkin taululla. Nelinpeliin laitoimme poikkeusparin Tuukka/Simppa, vastassa Salo/Paappa. En tiedä, oliko poikien ajatukset jo kotimatkassa vai missä pelin vähän takellellessa mutta lopulta myös neluri selvästi 6-1, 6-2 kotiin. Erinomainen aloitus kaudelle, nyt täytyy vaan jatkaa samaa rataa!

Arto Salo SaTS – Samuel Hannonen NoTS 1-6, 0-6

Matti Kirkkopelto SaTS – Tuukka Järvenpää NoTS 0-6, 0-6

Aki Paappa SaTS – Simeon Hannonen NoTS 1-6, 0-6

Arto Salo/Aki Paappa SaTS – Tuukka Järvenpää/Simeon Hannonen NoTS 1-6, 2-6

2.6.2012  TuT – NoTS 1-3

Seuraava haaste olikin kovempi, sen tiedämme viime vuosista. Samuel sai vastaansa B-luokan Harri Vienolan, joka luotti varmaan pelaamiseen. Täten Samuel pääsi kontrolloimaan peliä ja pystyi ensimmäisen ottelun tuomaan kotiin 7-5, 6-2. Kakkosten kohtaamisessa Tuukalla oli revanssin paikka viime vuonna kun tuli niukka tappio maraton-ottelussa. Revanssin saaminen jäi vielä odottamaan Tuukalta odotuksiin nähden kesy esitys, tappio kirjattiin lukemin 6-0, 6-3. Näin Olli Mankonen tasoitti ottelun. Kolmosten pelissä Simpan vastustaja oli tuttua TuT-tavaraa eli erittäin varma pelimies Christian Hassel. Hassel veikin ensimmäisen erän yllättävän selvästi 6-2. Kaarinassa on upeat puitteet pelata mutta jostakin syystä joukkueellamme on siellä vaikea pelata. No, onneksi Simppa sai pelijuonesta kiinni toisessa erässä otti voimaa pois lyönnistä ja alkoi vaan sijoittamaan palloa reunasta toiseen. Hasselille tuli hikiset oltavat ja taktiikka alkoi toimia paremmin myös pisteiden valossa. Toinen erä Simpalle 6-3. Kolmannessa erässä alkoi pitkä juoksuttaminen jo näkyä Hasselin otteissa, virheet lisääntyivät ja kolmas erä Simpalle 6-2. Kypsää pelaamista! Nelurissa Samppa ja Tuukka hoitivat rutiinivoiton kotiin, nelinpeliin TuT laittoi Mankosen pariksi nelinpeliekspertin Erik Lindgrenin mutta sekään ei riittänyt. Näin tärkeä voitto saavutettu.

Harri Vienola TuT – Samuel Hannonen NoTS 5-7, 2-6

Olli Mankonen TuT – Tuukka Järvenpää NoTS 6-0, 6-3

Christian Hassel TuT – Simeon Hannonen NoTS 6-2, 3-6, 2-6

Olli Mankonen/Erik Lindgren – Samuel Hannonen/Tuukka Järvenpää 2-6, 3-6

14.7.2012  HTK – NoTS  2-2

Sitten oltiinkin etukäteen ajateltuna kovimman haasteen edessä. Perinteikäs tennisseura HTK Hangosta on tauon jälkeen taas sarjatenniksessä mukana kovalla joukkueella. Samuel sai vastaansa A-luokan Jyrki Alaluusuan, aloitti ottelun erinomaisesti murtamalla Alaluusuan syötön heti kättelyssä. Syötön yskähtely, pari kaksoisvirhettä antoivat harmittavasti Alaluusualle breikin heti takaisin. Aluksi palloa lyötiin lujaa ja näytti, että Samuel saattaa yllättää. Sitten Alaluusua kehäkettuna vaihtoi vauhtipelin alakierteisiin, joka purikin liian tehokkaasti. Loppulukemat 6-2, 6-2 Alaluusualle. Kakkosten pelissä Tuukka jysäytti ison pommin voittamalla muutama vuosi sitten peräti tasolla 27 olleen Filip Lundqvistin. Tuukka osoitti kylmähermoisuuntensa selvittämällä ensimmäisessä erässä peräti 8 eräpalloa. Ensimmäinen erä tie-breakissa ja toinen luvuin 6-3. Hankolaiset olivat pelanneet varman päälle ja kasanneet joukkueen, jolla ”pitäisi voittaa helposti”. Nimittäin kolmosten pelissä Simpan vastustaja oli myös entinen A-luokkalainen, nykyinen B-luokkalainen Ari Heinilä. Simppa pelaa isoa kesää eikä päätä huimaa, ensimmäinen erä kotiin 6-2, toisessa erässä Heinilä rutisti väkisin erän itselleen lisäämällä aggressiivisuutta. Luvut 5-7. Kolmannessa Simppa teki vastaiskunsa lisäten myös itse tempoa ja se toimi. Kolmas jälleen luvuilla 6-2 voitoksi. Tässä kohtaa herkullinen tilanne, ennen neluria johto 2-1. Upeaa venymistä Tuukalta ja Simpalta. Nelurissa Samppa ja Tuukka pelasivat hyvin, valitettavasti myös Hankolaiset taisivat nelinpelin taidon. Molemmissa erissä nähtiin yksi murto, ottelu Hankolaisille 6-3, 6-3. Tuukan syöttöä ja peliä vaivasi 2-pelissä kipeytynyt vatsalihas. Jokatapauksessa tulos tarkoittaa sitä, että omissa käsissä on pääsy nousukarsintoihin, koska eräsuhde tällä hetkellä parempi kun Hankolaisilla. Täytyy vaan pelata puhtaasti jäljellä olevat ottelut.

Jyrki Alaluusua HTK – Samuel Hannonen NoTS 6-2, 6-2

Filip Lundqvist HTK – Tuukka Järvenpää NoTS 6-7, 3-6

Ari Heinilä HTK – Simeon Hannonen NoTS 2-6, 7-5, 2-6

Alaluusua/Lundqvist HTK – Sa.Hannonen/Järvenpää NoTS 6-3, 6-3

9.8.2012  NoTS – TST  4-0

Edessä oli nyt lohkon viimeinen ottelu ja tämä voitettaessa puhtaasti tarkoittaa se uutta yritystä nousukarsintoihin. Samuelilla oli tuttu vastustaja vastassaan, viime vuonna tuli tappio kolmessa erässä parin hajonneen mailan jälkeen. Samuel lähti otteluun aivan eri taktiikalla kuin aiemmin. Sen sijaan, että peli olisi jatkuvaa hyökkäämistä, niin Samuel otti voimaa pois, pallotteli enemmän ja se tuntuikin toimivan. Ensimmäinen erä 6-2. Toinen oli hiukan tiukempi mutta sekin jäi Hultinpuistoon lukemin 6-4. Taktiikka toimi! Kakkosten pelissä Tuukan vastustaja oli varmaan peliin luottava Juha Mäenpää. Tuukka pääsi hyvin niskan päälle ja hoiti homman tyylipuhtaasti kotiin 6-3, 6-3. Kolmosten pelissä kohtasivat ilmiliekkiin roihahtanut Simppa ja Mika Ojanen. Simeon ei sääliä tuntenut vaan nakutti nopeasti taululle 6-0. Toisessa erässä Ojasen hyvä taistelu palkittiin kahdella geimillä mutta sitä enempään hän ei mahdollisuuksia tänään saanut. Toinen erä Simpalle siis 6-2. Nelinpeli oli enää jäljellä ja siinä Hannosen veljekset kohtasivat Parjasen ja Ojasen. Lukemat 6-2, 6-0 kertonee pelin kulun. Hieno voitto, vastustaja kuitenkin tämän lohkon kärkipäästä. Nyt hyvillä mielin karsintoihin.

Samuel Hannonen NoTS – Mika Parjanen TST 6-2, 6-4

Tuukka Järvenpää NoTS – Juha Mäenpää TST 6-3, 6-3

Simeon Hannonen NoTS – Mika Ojanen TST 6-0, 6-2

Velj.Hannonen NoTS – Parjanen/Ojanen TST 6-2, 6-0

10.8.2012  Nousukarsinta Osa 1  ÅLK 5 – NoTS  4-0

Yksi päivä kaiken muuttaa voi. Eilisen hienon voiton jälkeen lähdimme itsevarmoina karsintaan. Tällä kertaa ei jätetä mitään sattuman varaan! Vaan kuinkas kävikään.. Peli oli Kaarinassa, jossa pasmamme ovat ennenkin olleet enemmän tai vähemmän sekaisin. Ykkösten kohtaamisessa Samuelin vastustaja oli Timo Ervelä. Ottelu lähti tasaisissa merkeissä käyntiin. Erän lopussa Samuel sai väännettyä pari tiukkaa ja ratkaisevaa palloa kotiin vieden ensimmäisen erän 6-4. Samaan aikaan Tuukka oli kuitenkin hävinnyt Tuomas Mäkelälle ensimmäisen erän 6-1. Tuukalla tuntuu Kaarinassa olevan jokin lukko päällä. Sama tilanne oli myös Simpalla kolmoskentällä, siellä nähtiin kyllä monia tiukkoja palloralleja mutta jostakin syystä Simpan syöttö oli aivan hukassa, mitä se ei pitkään aikaan ole ollut. Tästä syystä ensimmäinen erä entiselle SM-mitalistille Rami Salmiselle 6-2. Ykköskentällä Samuelin peli oli lähtenyt myös alamäkeen, virheiden määrä oli kuin pahimmasta painajaisesta. Alku oli tasainen mutta sitten geimit kääntyivät yksi toisensa perään Ervelälle. Ervelä voitti siis toisen 6-2 ja kolmannen nöyryyttävästi 6-0. Tuukan ja Mäkelän ottelu jatkui samoissa merkeissä kuin ensimmäisessä erässä. Toinen erä myös lukemin 6-1 Mäkelälle. Kolmoskentällä Simppa pisti hyvin kampoihin Salmiselle. Syöttöön ottelu kuitenkin kaatui. Toinen erä Salmiselle 6-3. Nelinpeli oli enää jäljellä ja pitkän pohdinnan jälkeen päätimme, että veljekset Hannonen kohtaa turkulaisten parin Mäkelä/Salminen. Nelurikaan ei oikein meinannut lähteä käyntiin vastustajien hurmiota vastaan, erä turkulaisille 6-2. Toiseen erään siltaan taivutettu NoTS kaivoi taisteluilmeen esille ja se sai turkulaiset hämilleen. Peli alkoi sujua ja erä kohtuullisen nopeasti 6-1 meille. Kolmas erä pidettiin pidennettynä tie-breakina, joka oli todella tasainen pitäen sisällään meidän kannaltamme todella epäonnisia pisteitä. Lopulta tiukka tiebreak 10-8 turkulaisille ja jouduimme poistumaan hartiat kumarassa.. Sen päätimme kuitenkin, että tällä kertaa pelataan myös toinen osa-ottelu, periksi ei anneta. Haluamme testata turkulaisten tason Hultinpuistossa.

Timo Ervelä ÅLK – Samuel Hannonen NoTS 4-6, 6-2, 6-0

Tuomas Mäkelä ÅLK – Tuukka Järvenpää NoTS 6-1, 6-1

Rami Salminen ÅLK – Simeon Hannonen NoTS 6-2, 6-3

Mäkelä/Salminen ÅLK – Velj. Hannonen NoTS 6-2, 1-6, 7-6

12.8.2012  Nousukarsinta Osa 2  NoTS – ÅLK 5  4-0!!

Ensimmäisen osaottelun jälkeen pidettiin palaveria, parit kovat treenit ajatuksena, että lyödään Turun pojat vielä ällikällä. Ottelupäivän aamuna tuli tieto, että ensimmäinen peli on jo voitettu, turkulaiset ilmoittivat tulevansa vain kahdella pelaajalla käymään. Se pönkitti uskoamme entisestään, että vielä voimme hoitaa homman kotiin. Se sopi myös sen puolesta, että joukkueeseemme oli iskenyt flunssa-aalto, ensin Simppaan, joka joutui seuran mestaruuskisat jättämään väliin ja sitten Samppaan, joka taudissa oli vieläkin. Päätös oli helppo tehdä, että Noormarkun tuore mestari Tuukka ja kesän ilmiliekeissä ollut Simppa pelaavat. Simppakin oli vielä kyllä toipilas ja taktiikka oli luotu valmiiksi Salmista vastaan. Taktiikka oli, että ei pitkiä pallotteluja vaan pienellä riskilläkin Salminen kunnolla liikkeelle. Sitten itse otteluun, Tuukka näytti heti kättelyssä miksi hän viime viikonloppuna näillä kentillä oli suvereeni mestari. Ervelälle jauhot suuhun 6-1. Vielä kun toisella kentällä Simppa noudatti ja toteutti tismalleen ennalta laadittua taktiikkaa vei Simppa todella isoksi yllätykseksi ensimmäisen erän 6-3. Toiseen erään turkulaiset terästäytyivät, Ervelä meni Tuukkaa vastaan 3-0 johtoon mutta Tuukka ei alkanut ajatella kolmatta erää vaan pikkuhiljaa hiipi vierelle ja lopulta ohi. 6-4 ja ”COME ON” -huuto ilmoille! Kakkoskentällä peli oli tiukkaa, lyöntejään koventanut Salminen oli päässyt murrolla edelle johtaen 5-3. Tuukan voittaessa Simppa päätti, että nyt tehdään tämä jymypaukku, eikä kysytä siihen turkulaisilta lupaa. Hieno murto ja tilanne tiukka 4-5. Tänään ei syöttökäsi vapissut, seuraavana oma syöttö kotiin muuttaen tilanteen 5-5:een. Siinä kohtaa Ervelä teki voitavansa tsempatakseen Salmista mutta Simpan hieno peli jatkui, uusi murto ja tilanne herkullinen 6-5! Ihailtavaa kylmäpäisyyttä osoittaen Simppa hoiti tyylillä myös oman syöttövuoronsa voittaen toisen erän 7-5. Tähän ei turkulaiset varmaankaan uskoneet. Ja vielä toipilaana! Tilanne nyt siis todella herkullinen, turkulaisille syötettynä vastamyrkkyä jo kunnolla, ottelu meille siis tilanteessa 3-0 eli neluri ratkaisijan roolissa. Kotikentän hurmosta ei kovin helposti voiteta, ei myöskään tälläkään kertaa. Simppa ja Tuukka hallitsivat ottelua mielin määrin, turkulaiset pitivät palaveriaan vähän väliä, joka oli vain hyvä merkki! Ensimmäinen erä selvästi 6-1. Erän päässä siis enää sensaatiomaisesta noususta. Mitään ei jätetty sattuman varaan, turkulaiset tekivät kyllä kaikkensa mutta tänään se ei vain riittänyt. Toinen erä NoTSille 6-2 ja kahden kauden mittainen korpivaellus nelosessa on ohi! Upeaa Tuukka ja Simppa! Ottelun jälkeen turkulaiset myönsivät, että ”Rauman kohdalla oli vielä takki auki..” Tämän parempiin tunnelmiin ei kausi voi päättyä, ensi kauden haasteita kohti tästä pitäisi riittää treeni-intoa. Lisäksi on ollut huhuja, että itse Petri Haavela tämän tempun jälkeen olisi kiinnostunut vahvistamaan joukkuettamme ensi kesäksi. HUHHAHHEI!

Tuukka Järvenpää NoTS – Timo Ervelä ÅLK 6-1, 6-4

Simeon Hannonen NoTS – Rami Salminen ÅLK 6-3, 7-5